Plantaardige haarkleuringen zijn gemaakt van 100% gemalen planten waaronder de henna plant (Lawsonia Inermis) De bladeren van deze plant bevatten veel en langdurig werkzame stoffen. Door de verzorgende werking van henna zijn deze natuurlijke plantenkleuringen uitermate geschikt voor vrouwen die haar/hoofdhuid problemen hebben of allergisch zijn voor chemische haarkleuringen.

Natuurlijke plantenkleuringen zijn een prachtig alternatief voor vrouwen die toch graag hun haar willen kleuren maar geen chemische middelen willen gebruiken die schadelijk zijn voor je haar, gezondheid of het milieu.

Bij chemische haarkleuringen wordt gebruik gemaakt van verschillende chemische stoffen zoals waterstofperoxide en ammoniak, hierbij komen schadelijke stoffen vrij die via de huid in de bloedbaan terecht komen. Ook tasten ze de natuurlijke haarstructuur aan om de pigmentlaag te veranderen. Daardoor beschadigd het haar en word het haar poreus. Daarnaast komen de schadelijke afvalstoffen bij het uitspoelen van de kleuring in het riool en de natuur terecht.

Dat kan dus anders! De biologische plantenkleuringen ondersteunen en versterken het haar doordat deze de natuurlijke haarstructuur intact laten en een laagje om het haar heen leggen. De plantenkleuring wordt aangelengd met water en de kleuring hecht zich aan de buitenste lagen van het haar. Het mengt zich met het eigen natuurlijke pigment waardoor je een natuurlijk resultaat krijgt.

De kleurverschillen die elk haar van nature heeft worden behouden door de transparantie van de plantenkleuring waardoor je geen nadelige uitgroei krijgt. De haarkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd en het haar krijgt meer kleur en glans.

De natuurlijke haarkleur speelt een belangrijke rol in de kleurmogelijkheden en in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt kun je met een plantenkleuring een prima grijsdekking behalen.